Oferta komunijna 2025

PROPOZYCJA MENU KOMUNIJNEGO NA ROK 2026
OPCJA 1
Menu składające się z obiadu, ciasta, tortu, podwieczorku – 255 zł/os.
OPCJA 2
Menu składające się z obiadu, ciasta, tortu – 225 zł/os.
NR 1 – 225 zł/ osoba
ZUPY
Rosół z makronem
Krem pomidorowy z grzankami
Krem z białych warzyw z pestkami dyni
MIĘSA
(2 porcje na osobę/ 3 do wyboru )
De volaille
Kotlet schabowy z pieczarkami
Pieczeń z karkówki
Pierś drobiowa faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami
Polędwica wieprzowa w sosie grzybowym
Zraz wieprzowyKotlet drobiowy w panko
Łosoś w miodzie i musztardzie francuskiej
DODATKI SKROBIOWE
(3 rodzaje do wyboru )
Młode ziemniaczki z koperkiem
Frytki
Ziemniaki pieczone w ziołach
Pyzy
Ryż z warzywami
Gnocchi z czosnkiem i pietruszką
(dodatkowo sos pieczeniowy )
DODATKI ZIELONE
(3 rodzaje do wyboru )
Warzywa gotowane na parze z masłem
Białe szparagi z bułka tarta i masłem
Zestaw surówek
Mix sałat z pomidorkami i winegret pietruszkowy
Młoda kapusta zasmażana z jabłkiem
Buraczki zasmażane
TORT
(tort 120g/ osoba )
Smaki do wyboru
Malinowy
Truskawkowy
Czekoladowy z wiśniami
Owoce lasu
CIASTO
(1,5 porcji na osobę/ 3 rodzaje do wyboru )
SzarlotkaSernik
Z owocami i galaretką
Snikers
Czekoladowe
NR 2 – 255 zł/ osoba
ZUPY
Rosół z makronem
Krem pomidorowy z grzankami
Krem z białych warzyw z pestkami dyni
Krem szparagowy z oliwa koperkową
MIĘSA
(2,5 porcje na osobę/ 4 do wyboru )
De volaille
Kotlet schabowy z pieczarkami
Confitowane udka z kaczki z sosem jabłkowym
Pierś drobiowa faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami
Zraz wieprzowy
Kotlet drobiowy w panko
Kotlet szwajcarski
Pierś drobiowa z mozzarella bazylia i suszonymi pomidorami
Polędwiczka wieprzowa z zielonymi szparagami, gorgonzola i boczkiem
Łosoś w miodzie i musztardzie francuskiej
DODATKI SKROBIOWE
(3 rodzaje do wyboru )
Młode ziemniaczki z koperkiemFrytki
Ziemniaki pieczone w ziołach
Pyzy
Ryż z warzywami
Gnocchi z czosnkiem i pietruszką
(dodatkowo sos pieczeniowy )
DODATKI ZIELONE
(3 rodzaje do wyboru )
Warzywa gotowane na parze z masłem
Białe szparagi z bułka tarta i masłem
Zestaw surówek
Mix sałat z pomidorkami i winegret pietruszkowy
Młoda kapusta zasmażana z jabłkiem
Buraczki zasmażane
Kapusta modra z owocami na czerwonym winie
TORT z naszej pracowni
(tort 120g/ osoba )
Smaki do wyboru
Malinowy
Truskawkowy
Czekoladowy z wiśniami
Owoce lasu
CIASTO
(1,5 porcji na osobę/ 3 rodzaje do wyboru )
Szarlotka
Sernik
Z owocami i galaretką
Snikers
Czekoladowe
PODWIECZOREK
(1,5 porcji na osobę/ 3 rodzaje do wyboru )
Schab ze śliwka
Polędwiczka z musem borowikowym
Rolada drobiowa ze szpinakiem
Karkówka pieczona z chrzanem
Pieczony Indyk z owocami
Łosoś w galarecie
(dodatkowo pieczywo + masło )
SAŁATKI
(2 do wyboru )
Tradycyjna jarzynowa
Grecka
Cezar z kurczakiem, grzankami , grana padano i sosem na bazie anchovies
Z brokułem, serem feta i dipem jogurtowym
Z gruszka, serem lazur, owocami i orzechami nerkowca
Napoje bez ograniczeń:
Kawa rozpuszczalna/parzona oraz herbata – podawana w dzbankach
Soki owocowe/woda z cytryną i miętą
Dodatkowe informacje:
Dzieci do lat 2 – brak opłat.
Dzieci od lat 2 do 9 – 50% ceny.
Tort wykonany w naszej pracowni , dekoracje dodatkowo płatne , cena ustalana indywidualnie.Zaproponowane dania mogą zostać przygotowane bez laktozy oraz bez glutenu (+10% do
przedstawionej ceny oferty).
Opłata korkowa za otwartą butelkę (w przypadku przyniesienia własnego alkoholu) 15zł/szt.
Opłata korkowa za otwartą butelkę (w przypadku przyniesienia własnego alkoholu z 0%) 10zł/szt.
Konfitury z naszej pracowni (malina z imbirem, różana, jagodowa), oraz syrop z kwiatów
Czarnego bzu
bzu 10zł/os.
Napoje gazowane 20zł/l.
Owoce sezonowe podane na platerach 25zł/os.
Karty menu 20zł/szt. – po wcześniejszym ustaleniu grafiki.
Pojemniki jednorazowe 2zł/szt.
Ręcznie wykonane winietki 8zł/szt.
Istnieje możliwość skorzystania z projektora – 100zł.
Nakrycie stołu oraz wystrój zarezerwowanej części sali do uzgodnienia.
Istnieje możliwość stworzenia indywidualnego menu –
wybór potraw z propozycji, które oferuje nasza restauracja (wycena indywidualna).
Istnieje możliwość płatnej degustacji dań – cena uzależniona od wybranych pozycji. Degustacja
odbywa się od poniedziałku do czwartku w dogodnych godzinach dla obydwóch stron.